Slik vil vi ha det på kjøkkenet i 2024

Det er viktig at husets hjerte er funksjonelt og et godt rom å være i. Her får du oversikt over hvilke trender som står sterkest på kjøkkenfronten akkurat nå.

De fleste bytter nok ikke kjøkkenstil så veldig ofte, men det er ingen tvil om at smaken, ønskene og behovene våre er i stadig endring.

Kjøkken i naturproduktene tre og stein er veldig populært akkurat nå. På fronter er det særlig eik og ask som dominerer, gjerne beiset i dype nyanser.

Som helnorsk kjøkkenprodusent har Strai Kjøkken en unik innsikt i det norske markedet. Vi har fått daglig leder og kjøkkenekspert, Eirik Andreas Bergsnev fra Strai Kjøkken Oslo, til å trekke fram de fem viktigste kjøkkentrendene dette året.

1. Ekte og naturlige materialer

Holdbare løsninger er en trend som vokser seg stadig sterkere. Mange ønsker seg naturlige materialer som tåler mye og føles gode å omgi seg med.

– På benkeplater opplever vi at norsk granitt kommer som en sterk konkurrent til marmor, men også komposittstein er et veldig populært alternativ, fortsetter Eirik.

Eirik Andreas BergsnevDaglig leder, Strai kjøkken Skøyen

Et helhetlig hjem

Modellutvalget til Strai er ikke bare begrenset til kjøkkenet - det er også en perfekt løsning for å skape et baderom med tidløs eleganse og funksjonalitet. Med sitt stramme designuttrykk og naturlige skjønnhet av ekte tre, gir det baderommet en følelse av harmoni og luksus.

2. Personlig preg

Som motreaksjon på rene og minimalistiske katalog-kjøkken, ser vi nå mer til maksimalistiske og detaljrike kjøkken. Trendbildet blir mer og mer fragmentert, og det hentes inspirasjon fra stadig flere ulike kanaler.

"Vi ser at folk ønsker å skape et mer «ekte» hjem som er mindre striglet og med flere og personlige detaljer, forteller Eirik".

– Husk å følge magefølelsen og være tro mot det du liker. Da blir du gjerne mer fornøyd med ditt nye kjøkken på sikt, som igjen gjør det til et mer varig og bærekraftig valg, fortsetter han.

Hyller med kopper og personlige detaljer myker opp.

Bruk gjerne lyst treverk i kombinasjon med malte fronter.

3. Bærekraftige materialer

– Vi bruker god tid sammen med våre kunder, først og fremst for å forstå deres behov, ønsker og interiørstil. Skreddersøm i kombinasjon med kvalitetsmaterialer gir alltid et godt resultat og langsiktige valg, sier Eirik.

Strai kjøkken er opptatt av å ta samfunnsansvaret på alvor som norsk produsent, og flere av kjøkkenmodellene består av resirkulerbart materiale, som for eksempel modellen Femunden som består av 76% resirkulert tre.

Det mest bærekraftig valget du gjør er likevel å velge et kjøkken som du har i mange, mange år, påpeker butikksjefen.

VALGETS KVAL: Strai Kjøkken har erfarne konsulenter som hjelper deg til å finne et kjøkken som varer.

FARGEFRIHET: De har også et bredt utvalg av standardfarger og leverer også kjøkken i NCS-farger.

4. Et smartere kjøkken

Smartteknologien har også inntatt husets hjerterom. Integrerte hvitevarer styres fra apper, kokende- eller kullsyrevann får du rett fra krana, og for de som har plass, har vinskapet nærmest blitt fast inventar i kjøkkenet.

På kjøkkenet gjør teknologi at hobbykokker kan få de samme, effektive hjelpemidlene som profesjonelle. Et eksempel er ventilator integrert i induksjonstoppen, som en erstatning for den tradisjonelle kjøkkenviften, sier

Eirik.Eirik Andreas Bergsnev Daglig leder, Strai kjøkken Skøyen

Spennende og effektiv teknologi gjør kjøkkenet til en enda mer praktisk samlingsplass for familie og venner. Kjøkkenet blir rett og slett viktigere i folks hjem.

– Nordmenn legger gjerne mye penger i hvitevarer, men teknologien skal ikke nødvendigvis vises. Det gjelder også avtrekkshetten, som i 2024 gjerne skal være en benkeventilator eller ha samme farge som resten av innredning, fortsetter han.

Vinskap med temperatursoner.

Platetopp med integrert ventilator.

Smarte lademuligheter.

5. Landlig sjarm

Som en kontrast til det slette kjøkkenet, er den klassiske «shaker»-stilen tatt inn i varmen igjen – og frontene har fått tilbake innrammingen.

– Det tradisjonelle «shaker»-kjøkkenet er på full vei tilbake, gjerne inspirert av engelske, franske og svenske herredgårdskjøkken, forteller Eirik.

Eirik Andreas Bergsnev Daglig leder, Strai kjøkken Skøyen.

Det har et solid og klassisk uttrykk, som passer godt inn i et litt mer tradisjonelt hjem. Og vi ser også her at det brukes varige tilvalg som steinplate og klassiske håndtak.

Et «shakerkjøkken» kan være både klassisk og moderne på samme tid:

6. Praktiske trender

Kjøkkenet i dag skal være et sted som rommer mange behov. Det er et oppholdsrom, et sted der vi lager mat og et rom der store deler av livet skjer. Derfor er det viktig at dagens kjøkken passer din livssituasjon og at det fungerer så sømløst og praktisk som mulig.

Vi har omfavnet kjøkkenøyen fordi den er både sosial og praktisk, og utnytter lagringsplass i både skuffer og skap. Mange ønsker å ha en egen kaffestasjon og «garasjeplass» til robotstøvsugeren.

– "Kom gjerne med en plantegning eller et bilde så vi kan hjelpe deg å utnytte rommets fulle potesiale, og lage et kjøkken som er funksjonelt og praktisk for deg, avslutter butikksjefen."

Eirik Andreas Bergsnev Daglig leder, Strai kjøkken Skøyen

Kjøkkenekspertenes beste tips når du skal tegne nytt kjøkken:

  • Ta med bilder av hele rommet slik at det er enklere få et godt helhetsinntrykk før tegnejobben starter
  • Husk å merke av hvor i rommet vann og ventilasjon er. Vurdere om dette kan flyttes for å få en bedre planløsning
  • Trender er gøy, men husk at kjøkkenet skal vare over lenger tid og det er en stor investering. Finn noe du liker og kan trives med i flere år, med slitesterke materialer. Ikke la deg påvirke av andre
  • Bruk en dyktig og erfaren kjøkkenkonsulent som kan gi deg gode råd og veiledning underveis.

Kjøkkenøya er både sosial og praktisk i det moderne kjøkken.

Pocketskapet kan åpnes og lukkes, så du kan skjule rot på benken.

Praktisk oppbesvaringsløsning i høysskap.